“Sinds ik bewuster ben van onze sterfelijkheid, leef ik intenser en dichter bij mijzelf.”

Maureen van Althuis
Marketing- & Communicatiemedewerker

Het is de natuur van de mens om dood te gaan. Sinds ik bewuster ben van onze sterfelijkheid, leef ik intenser en dichter bij mijzelf. Dat gun ik iedereen. Ook kwam ik al jong in aanraking met de dood. Eerst door de padden in de tuin van mijn ouders die ik had gevangen en verwaarloosd, daarna de dood van mijn overgrootmoeder.

Ik verloor familie en vrienden door de vele mogelijke manieren waarop je kunt doodgaan: natuurlijke dood, ongeluk, zelfdoding. Hun foto’s zijn bevestigd aan mijn muur en ze herinneren mij aan de rijkdom van het leven, aan mijn aanwezigheid op aarde.

Bij Vereniging leven met dood houd ik mij bezig met de marketingcommunicatie en ledencommunicatie. Ik zie het als mijn taak om in creatieve en treffende uitingen, van social posts tot diepte-interviews, zo veel mogelijk mensen te attenderen op wat de vereniging wil verwezenlijken: de Vereniging leven met dood wil dat de dood een natuurlijke plek in het leven krijgt. Daarom bieden we nabestaanden wat nodig is om te leven met verlies.

We hebben elkaar nodig als dood om de hoek komt kijken, voor troost en steun. En om bij de dood van een dierbare te leren het verlies en alle gevoelens die daarbij horen, een plek te geven in ons bestaan.